Rosor, blåbär och ugglor

Här skiner solen med sin frånvaro. Inspirationen är för tillfället lika sval den med. Eller rättare sagt inspiration finns men ryggen säger ifrån. Ja så är det ibland, då får man gilla läget och vänta ut den. Precis som jag väntar ut sommarsolen och värmen. För nog borde den komma någon gång även denna sommar.
Jag bor som jag gör, väldigt harmoniskt men ibland fattas butiker i mitt närområde. Speciellt som jag kan ha en lite dum ovana att – Det hinner jag sen.. Den här dagen var det födelsedag för min vän och jag insåg att- nu hann jag inte sen. Vad göra? Inte bara att sätta sig i bilen heller, lite för långt för det. En virkad ros som inte behöver vattnas, eller vissnar fick bli lösningen

                                                                               

Med en grillpinne som jag lindade grönt garn runt och med virkade små blad blev den riktigt fin. Jag blev nöjd och jubilaren likaså.
I min närhet har två små nya världsmedborgare kommit till världen och till dom blir det en varsin tidlös blåbärsmössa som ”gröt”. Det säger vi här när vi ger en nyfödd en gåva. För mig är det ett fint ord som säkert kommer från den tiden när livet var betydligt hårdare än vad vi moderna människor har det. 
                                                                               
Sist men inte minst av smått och gott får jag värma mig med ljuslyktor i form av ugglor. Roliga och jag har sett dom i alla varianter av virkat. En kul idé som ger lite återanvändning av alla glasburkar som står och väntar på att göra någon nytta
                                                                              
     
I väntan på solen får ni ha det så bra ni bara kan
                                                                
                                                                             

3 svar på ”Rosor, blåbär och ugglor”

  1. Så fin Ros du , och Ugglorna är ju söta, men det var en trevlig ide´med värmeljus.
    Hoppas att du känner dig bättre snart.
    Ha en fin dag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *